YSK'dan İstanbul'da 4 ilçe için kritik karar

YSK'dan İstanbul'da 4 ilçe için kritik karar

YSK, İstanbul İl Seçim Kurulu’nun 4 ilçede mavi renkli zarftan AK Parti’ye çıkan belediye oyları geçerli kararını kaldırdı.

Oya ARMUTÇU

YÜKSEK Seçim Kurulu'ndan (YSK) Ak Parti'ye kötü haber geldi. YSK, İstanbul İl Seçim Kurulu'nun, Kartal 1, Kartal 2, Büyükçekmece ve Silivri ilçelerinde, mavi renkli belediye seçimlerine ilişkin zarftan muhtarlık oy pusulası çıkması halinde o oyların geçerli sayılacağına ilişkin kararını kaldırdı.

CHP İTİRAZ ETTİ, YSK KABUL ETTİ

AK Parti'nin, itirazları üzerine, İstanbul İl Seçim Kurulu bu dört ilçede mavi renkli belediye zarfından muhtarlık pusulasıyla çıkan oylarının da geçerli sayılmasına karar vermişti. YSK dün gece bu kararla ilgili itirazları görüştü. İstanbul CHP İlçe örgütlerinin itirazı üzerine Silivri, Büyükçekmece yönünden, CHP'nin YSK temsilcisi avukat Mehmet Hadimi Yakupoğlu'nun itirazı üzerine de Kartal 1 ve Kartal 2 yönünden belediye zarfından çıkan büyükşehir, ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği oyların geçerli sayılmasına ilişkin kararlar kaldırıldı. Yakupoğlu Hürriyet'e, "AK Parti'nin bu dört ilçe yönünden itirazları kesin olarak reddedildi ve bu oylar geçerli sayılmayacak." dedi.

YSK: OYLAR GEÇERLİ SAYILAMAZ

Yakupoğlu kararı şöyle anlattı:

"YSK muhtarlık oy pusulası çıkan mavi zarfın içindeki Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Meclis Üyeliği oy pusulalarının geçerli olduğuna dair İstanbul İl Seçim Kurulu'nun kararlarını kaldırdı. YSK, bunun 298 sayılı Seçim Kanunu'nun 102/5 fıkrası ve YSK'nın 138 numaralı genelgesinin 43-2/b maddelerine aykırı olduğuna karar verdi. Mavi zarfın içinden bu düzenlemeler gereği muhtar ve ihtiyar heyeti dışında bu oy pusularının çıkması halinde kullanılan oyların geçersiz sayılacak."

 Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.