Zaman yazarı Mümtazer Türköne tahliye edildi

Zaman yazarı Mümtazer Türköne tahliye edildi

Eski Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne tahliye oldu. Türköne'nin avukatı Figen Çalıkuşu, "Kendisi cezaevinden çıkmış. Şu anda evine götürülüyor" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardında kapatılan Zaman gazetesinin yazarı Mümtazer Türköne tahliye edildi.

FETÖ davasında yargılanan Mümtazer Türköne cezaevinden çıktı.

Türköne’nin avukatı Figen Çalıkuşu, henüz Yargıtay’dan dosyaya ulaşamadığını, yatma süresinin infazı karşılamadığını bu nedenle cezanın bozulmuş olması gerektiğini söyledi.

“Muhtemelen; Yargıtay dosya ile ilgili bir karar verdi ki, serbest bırakıldı” diyen Çalıkuşu, “10,5 yıllık ceza kararı bozulup, tahliye kararı verilmiş olmalı. Cezası 10,5 yıldı. Yeni infaz düzenlemesinden terör suçları hariç tutulduğu için o düzenlemeden zaten yararlanamıyordu. Yatma süresi de infazı karşılamıyor. Dolayısıyla Yargıtay cezayı bozmuş olmalı. Ama ben hala Yargıtay’dan dosyaya ulaşamadım. Bunlar tahminlerim. Dosyaya ulaşınca daha net bilgi verebilirim” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Mümtazer Türköne, darbe girişiminin sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve 5 Ağustos 2016’da tutuklanmıştı. Zaman gazetesine yönelik davada, 6 Temmuz 2018 günü Türköne’ye, “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Haziran 2020’de yaptığı açıklamada Türköne’nin yeniden yargılanmasını istemişti. Bahçeli, “Osman Kavala’nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak’ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtaz’er Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir” demişti.

Türköne hakkında bir yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tehdit ettiği iddiasıyla açılan davada da, 4 Temmuz 2017’de 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.