Bakan Avcı'nın Dalıp Gittiği O An!

Bakan Avcı'nın Dalıp Gittiği O An!

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 45 yıl önce eğitim gördüğü Eskişehir Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilik yıllarında ders gördüğü sınıftaki sırasına oturdu.

Eskişehir ziyaretleri kapsamında eğitim gördüğü okulu da unutmayan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 1971 yılında mezun olduğu Eskişehir Anadolu Lisesi´nde öğrencilerle bir araya geldi.

Bakan Avcı´yı, okulunu girişinde öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Daha sonra okul ziyaretçi defterine okul numarasını yazan Bakan Avcı, ziyaret edilecek kısmına ise "Tüm okul" yazdı. Bakan Avcı´yı,  öğrenim gördüğü sınıfta öğrenciler tezahüratlarla karşıladı.

Bakan Avcı, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, ziyaretten dolayı duygu dolu anlar yaşadığını belirterek, okul sıralarından ayrılmasının üzerinden 45 yılın geçtiğini vurguladı.

“Bütün arkadaşlarımı, numaralarıyla oturduğu yerleri tek tek hatırlıyorum”

Bakan Avcı, öğrencilere hitaben, "İnşallah siz de 40 sene sonra 50 sene sonra buraya sizi böyle coşkuyla karşılayan çocuklarla buluşmak için gelirsiniz. Galiba tam da bu sınıftı bizim sınıfımız. Bütün arkadaşlarımın nerelerde oturduğunu biliyorum. Önde çalışkan arkadaşlarımız otururdu. Biz arkada otururduk yani çok çalışkan değildik. Bir de burada sıranın altında istediğimiz kadar kaçak kitap okuma fırsatımız vardı. Bu vesileyle hem o arkadaşlarımı anıyorum hem de öğretmenlerimizi, her birini. İçlerinden bazıları tabii rahmete kavuştu onları rahmetle anıyorum. Sağ olanlara da sağlıklı günler diliyorum. Size de zihin açıklığı diliyorum. Yolunuz açık olsun. Hep böyle coşkulu olun, hep böyle neşeli olun, sağlık içinde huzur içinde” diye konuştu.

Bakan Avcı konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Burada daha önce bir mezuniyet töreninde de söyledim. Şimdi bana sorsanız ´ilkokula başlarken Millî Eğitim Bakanı kimdi?´ Hatırlamıyorum. Ortaokulda kimdi? Onu da bilmiyorum. Lisedeyken kimdi? Onu da bilmiyorum ama öğretmenlerimin hiçbirini unutmuyorum. Hepsinin isimleriyle, eşlerinin adlarıyla, varsa çocuklarının adlarıyla bütün öğretmenlerimi hatırlıyorum. Siz de ilkokul öğretmenlerinizi unutmadınız değil mi? Millî Eğitim Bakanlığı gelip geçici ama öğretmenler hep kalıyor, onlar unutulmuyor. O yüzden öğretmenlerinizin değerini bilin. Arkadaşlıklarınızın değerini bilin. Bütün arkadaşlarımı hatırlıyorum numaralarıyla, 499 Abdulkadir Kocadağ, 314 Nuket burada oturuyordu."

Öğrencilerle fotoğraf çektiren Bakan Avcı, daha sonra öğrencilerle beraber "Heyo kolejliyiz, kolejli" tezahüratında bulundu.

Bakan Avcı, daha sonra Millî Eğitim Bakanlığının Eğitim Bilişim Ağı (EBA) programının öğrencilere ve öğrenci velilerine anlatıldığı seminere katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum