Eğitim-Bir-Sen Eski Yöneticileri İftarda Buluştu

Eğitim-Bir-Sen Eski Yöneticileri İftarda Buluştu

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum, Eğitim-Bir-Sen kurucuları, genel merkez eski

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum, Eğitim-Bir-Sen kurucuları, genel merkez eski yöneticileriyle bir araya geldi.

Toplantıda, sendikanın kuruluş aşamasında ve sonrasında yaşananlar, o günkü şartlarda karşılaşılan sıkıntılar, baskılar, acı-tatlı hatıralar paylaşıldı.

Eğitim-Bir-Sen’in bugününe ve yarınına dair istişarelerin yapıldığı toplantıda konuşan Yalçın, “Necip Fazıl Kısakürek ‘Bağlan sözüne candan, Ahde vefa imandan’ diyerek vefanın önemini iman gibi hassas bir konu üzerinden vurguluyor. Bütün giysileri yırtsak yeridir, yeter bize vefa elbiseleri diyor kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan. Biz de bugün burada bu kutlu yolculuğun, hak ve hakikat davasının ilk ve en büyük adımını atan, sonrasında bugünkü kurumsal ihtişamı sağlayacak özveriyi ortaya koyan mücadele timsali ağabey ve arkadaşlarımızla Eğitim-Bir-Sen vefasını yaşatmak hem de tecrübelerinden faydalanarak bugüne ve yarına dair daha sağlam adımlar atmak için bir araya geldik” dedi.

Vefa insanları tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in, vefa rüzgârının sadece ülke sınırları içerisinde estirmekle yetinmediklerini ifade eden Yalçın, şunları söyledi: “İnsanlığa olan vefa borcumuzu yerine getiriyor, ait olmaktan onur duyduğumuz köklü medeniyetimizin bize yüklediği sorumlulukla yardım ellerimizi mazlum halklara uzatmaya gayret ediyor, kurucu başkanlarımızın açtığı bu yolda bütün teşkilatımızla birlikte çalışıyoruz. Gönlümüzden kopanları ve imkânlarımızı geniş bir coğrafyadaki mazlumlarla kardeşçe paylaştık paylaşmaya da devam ediyoruz. Bu anlayışla, Eğitim-Bir-Sen olarak, 22 ülkeyle işbirliği imzaladık, kongrede söylediğimiz dışa yolculuğu da başlatmış olduk. Merhamet tırlarını harekete geçirerek bölgedeki terör mağduru ailelere yardım ederek kardeşliğimizin pekişmesine vesile oluyoruz. Geçen hafta Yüksekova’da bu hafta Cizre’de yardımlarımızı Ramazan ayının bereketiyle terör mağduru ailelere ulaştırıyoruz. Üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız onun için gece gündüz demeden çalışarak insanlığa ve ülkemize olan vefa borcumuzu ödemek için çalışıyoruz.”

Kurulduğu günlerde madden ve manen sıkıntılar çekmiş bir teşkilatın bugün 400 bini aşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikası olduğunu ifade eden Ali Yalçın, “Bu başarının arkasında cefaya talip olmak, vefaya meftun olmak, adanmışlık ruhu ve sorumluluk taşıma kararlılığı var” diye konuştu.

Daha sonra, Eğitim-Bir-Sen kurucuları ve eski yöneticiler de söz alarak, sendikanın kuruluşu ve sonrasında yaşananları, karşılaşılan sıkıntıları, başlarından geçenleri anlatarak sendikanın ilk yıllarını yâd ettiler.


 

Kurucularımızdan ve eski yöneticilerimizden Vefa İftar programına katılan isimler:

Ahmet Gündoğdu, Yusuf Beyazıt, Metin Selçuk, Ali Parıldar, Yunus Solmaz, Kemal Yazıcı, Ahmet Temizkök, Raşit Yazan, Turgay Yüce, İrfan Coşkun, Mustafa Aydın, Eyüp Çetinkaya, Tahir Cevher, Adem Solmaz, Yılmaz Bölükbaşı, Erol Bozkurt, Şaban Abak, Hıdır Yıldırım, Ahmet Özer.

Programa Sağlık-Sen eski genel başkanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar da katıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.