Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanlığı Seçimlerinde 1 Tamam, 1 Devam!

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanlığı Seçimlerinde 1 Tamam, 1 Devam!

Şükrü Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen Erzurum 1 ve 2 No’lu şubelerin genel kurullarına katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, emek mücadelesinin ve sürdürülebilir adil paylaşımın; demokratik, sosyal, hukuk devleti düzeniyle, insan onurunu ve insan haklarını esas alan bir sistemle mümkün olduğunu kaydederek, “Yasakların, özgürlüklerin önüne konulan bariyerlerin kaldırılması için emek harcadık, klişeleri hukuk normlarının yerine koyan anlayışı reddettik, örgütlü gücümüzle demokratik, sosyal, hukuk devletini güçlendirme ve tam anlamıyla tesis etme çabalarında öncülük ettik, paydaşlık yaptık. Hep milletten, millî iradeden yana olduk. Üyelerimize, eğitim çalışanlarına kazandırmak için gecemizi gündüzümüze kattık. Tarihî başarılarla, değerli kazanımlarla dolu 26 yılı geride bıraktık. Zirveden yeni ufuklara, birlik ve beraberlik içerisinde kararlı adımlarla güvenli yarınlara yürüyecek, birliğimizi büyütmeye, ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Şükrü Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen Erzurum 1 ve 2 No’lu şubelerin genel kurullarına katıldı.



 

Geride gerçek bir tarih bıraktık 

Burada sendikal çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Kolukısa, kuruldukları günlerde, sıkıntılı süreçlerde yılmadan, yorulmadan, öncülerinin çektiği külfetlerle bezenerek, ardında gerçek bir tarih bırakarak geldikleri noktada, birçok kazanım elde ettiklerini söyledi.



 

Sendikal yürüyüşlerinin, eğitim çalışanlarının sorunlarını mücadele ve müzakereyle çözmenin, ülkesine yapılan saldırılara karşı milletin yanında yer almanın, küresel ölçekte yapılan kuşatmaları boşa çıkarmanın çabası olduğunu vurgulayan Kolukısa, “Nitelikli çalışmalarla, emekle, alın teriyle, mücadeleyle geçen yolculuğumuz, sesimizi kimsesizlerin sesine katmak, emeğin değerini tüm dünyaya haykırmak, mücadelemizden mazlumlara da pay ayırmaktır” şeklinde konuştu.



 

Dünü bilen, yarının getireceklerine hazırlıklı olan bir sendikayız

Bir yandan eğitim çalışanlarının haklarını savunurken, diğer yandan da antidemokratik uygulamalarla mücadele ettiklerini ifade eden Kolukısa “İnancının gereğini yerine getiren kızlarımızın eğitim haklarının ellerinden alınmasına, kadınların çalışma alanından dışlanmasına sessiz kalmadık. On yılda bir millete hak bildirilmesinin son bulması; Türkiye’nin demokratikleşmesi, milletimizin, kamu görevlilerinin, eğitim çalışanlarının özgürlük alanlarının genişletilmesi için çaba harcadık, bu uğurda mücadele verdik. Doğru, kararlı ve büyük adımlarla yol aldık, yol açtık. Dünü bilerek, bugünü kuşanarak ve yarının getireceklerine hazırlıklı olarak, değişim ve gelişim eksenli bir teşkilat olduk ve olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.



 

Haksızlıkların karşısında durmayı ilke edindik

Dünyanın dört bir yanında yaşanan haksızlıkların karşısında durmayı ilke edindiklerini belirten Kolukısa, dünden bugüne tarih şuuruyla yeniden sorumluluk alacak, çağın gereklerine uygun bilinçle yeni gelişmeleri okuyacak, bugünkü vecibelerini kuşanarak imkânlarını misyonları için yeniden seferber edeceklerini dile getirdi.




Emanete gölge düşürmeden, taşımayı üstendikleri değerlerin mesuliyetini bihakkın yerine getirmeyi canla başla sürdüreceklerini dile getiren Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen’in kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, genel kurulların ülkemiz, milletimiz, eğitim camiamız ve sendikamız için hayırlı olmasını diledi.

 




Konuşmalardan sonra yapılan seçimlerde, Erzurum 1 No’lu Şube’nin yeni başkanı Hüsrev Yaşa olurken, 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Karataş yeniden seçildi.



Fikret Özbey’e ziyaret

Şükrü Kolukısa, daha sonra, Bayburt’ta şube başkanımız olarak üç dönemini tamamlayan Fikret Özbey’i ziyaret ederek, sendikamıza verdiği emekten dolayı teşekkür etti.

Şube genel kurulunda oy kullanan delegelerle de bir araya gelen Kolukısa, başkan seçilen Kenan Turan’a ve yönetimine başarılar diledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum