Eğitim-Bir-Sen'de olağan genel kurul süreci başladı

Eğitim-Bir-Sen'de olağan genel kurul süreci başladı

Genel Yönetim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda 3-9 Eylül 2018 tarihleri arasında başlayan seçim süreci, 3-25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Şube olağan genel kurulları ve genel kurul delege seçimleriyle devam edecek...

14 Şubat 1992 tarihinde; yazar, şair, mütefekkir Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından, eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi; ortaya konulan hizmetin karşılığı olan hakkın eksiksiz olarak gerçekleşmesinin mücadelesini vermek, hizmet kalitesinin artırılması noktasındaki sorumluluğu da kuşanarak ülkesinin gelişmesi için el atılması gereken önemli alan olan eğitimin sorunlarından arındırılması çabasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan ve 26 yıllık tarihinde Türkiye’nin ham demokrasiden tam demokrasiye geçmesi için gayret gösteren, utanç verici yasakların kaldırılmasında söylem ve eylemleriyle teri, yeri ve imzası bulunan, nitelikli bir eğitim için takdire şayan çalışmalar yapan, öneriler sunan, eğitim çalışanlarının onlarca sorununun çözümünü sağlayan, sosyal sendikacılığın, hizmet sendikacılığının ve akademik sendikacılığın öncüsü Eğitim-Bir-Sen’de demokrasi şöleni başladı.

Genel Yönetim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda 3-9 Eylül 2018 tarihleri arasında başlayan seçim süreci, 3-25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Şube olağan genel kurulları ve genel kurul delege seçimleriyle devam edecek, Şubat 2019’da yapılacak 6. Olağan Genel Kurul ile tamamlanacak.

Örgütlenme geleceği zayıf olan ülkemizde bir taban hareketi olarak ortaya çıkan ve örgütçülüğün ruhuna aykırı olarak tavandan tabana baskı, yönlendirme, tehditle örgütlenen sendikalar karşısında gönüllere hitap ederek insan merkezli bir anlayışla yol alan ve 2018’de ulaştığı 426 bin 645 üye sayısıyla eğitim hizmet kolunda Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu unvanına sahip olan Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye geneli seçim takvimi şu şekilde işleyecek:

-3-9 Eylül 2018 tarihleri arasında şube yönetimlerince (bölgelere dâhil işyerleri ve delege sayılarını içerir) sandık bölgeleri listeleri ile seçmen listeleri duyurulacak ve bu listelere 14 Eylül tarihine kadar itirazda bulunulabilecek.

-9-20 Eylül 2018 tarihleri arasında işyeri temsilcisi seçimi gerçekleştirilecek. 

-17-23 Eylül 2018 tarihleri arasında delege adaylığı başvuruları alınacak.

-24-28 Eylül 2018 tarihleri arasında oy kullanması kesinleşen üye (seçmen) ve delege adayları listeleri askıya çıkarılacak.

-6-14 Ekim 2018 tarihleri arasında şubelerce temsilcilik ve delege seçimleri yapılacak.

-Şube genel kurul tarihinden en az 15 (on beş) gün öncesine kadar şube yönetimlerince olağan genel kurula ilişkin şube yönetim kurulu kararı alınarak, genel kurul ilanı ve gündem, şube web sayfası ile hizmet binasında askıya çıkarılacak.

-Şube olağan genel kurulları ve sendika (üst kurul) genel kurul delege seçimleri, 3-25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

-Şubat 2019’da 6. Olağan Genel Kurul yapılacak.

Üyelerimiz seçim sürecini ilgili şubemizin web sitesinden takip edebilirler.

Eğitim-Bir-Sen olarak, seçim sürecinin sendikamıza, üyelerimize, eğitim camiasına ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.