Eğitim-Bir-Sen'den Hükümete Uyarı

Eğitim-Bir-Sen'den Hükümete Uyarı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ile birlikte Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ şubeleri tarafından düzenlenen il divan toplantılarına katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ile birlikte Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ şubeleri tarafından düzenlenen il divan toplantılarına katıldı.

Toplantılarda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yayla, kamu görevlilerinin Türkiye’nin büyümesindeki katkılarının, emeğinin görmezden gelinemeyeceğini ifade ederek, “İş güvencesinin gündeme getirilmesi hepimizi rahatsız etmiştir. Bugün Türkiye 600 milyar TL büyüdüyse burada kamu çalışanlarının emeği yadsınamaz. Haklarımıza dokunmak yerine enerjinizi özgürlük alanlarımızın genişletilmesi için harcayın” dedi.

İktidarın icraatını takip edeceklerini belirten Yayla, “Bu süreçte sivil toplum kuruluşu olarak her türlü eleştirimizi yapacağız. Eğer doğru işler yaparsa, teşekkür etmesini de bileceğiz. Ancak seçim biter bitmez, hükümetin vaatlerinden ya da taahhütlerinden olmayan bir konunun, iş güvencesinin birileri aracılığıyla medyada gündeme getirilmesi bizi rahatsız etmiştir. İş güvencesi bizim kırmızı çizgimizdir. Eğer siyasi iktidar, yanlış yapanlarla mücadele etmek için hepimizin iş güvencesine dokunacaksa, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in iş güvencesinin kırmızı çizgisi olduğunu bilmek zorundadır. Siyasi irade kimin yanlış ve suç teşkil eden işler yaptığını çok iyi biliyor. Devletin birçok güvenlik birimi var. Bu mücadele sonuna kadar yapılmalıdır. Devletin içindeki paralel yapılar, terör unsurları sonuna kadar temizlenmelidir. Ama bu yapılırken, kamu görevlilerinin tamamını töhmet altında bırakacak, iş güvencesini tartışmaya açacak söylemlerden ve uygulamalardan kaçınılmalıdır” şeklinde konuştu.

Hükûmetten, kamu görevlilerinin huzurunu kaçıracak uygulamalardan uzak durmasını beklediklerini ifade eden Yayla, “Yeni dönemde özgürlüklerin genişletilmesini istiyoruz. Özgürlük olmadan özlük olmaz. Yeni Anayasa bir an evvel yapılmalı, memurlara grev ve siyaset yapma hakkı muhakkak tanınmalıdır” diye konuştu.

Terörün kaynağını iyi biliyoruz

Terör saldırılarına da değinen Yayla, İslam’la terörün asla yan yana getirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Bunun doğru olmadığını defalarca ifade ettik. Bu terörün kaynağının neresi olduğunu biz çok iyi biliyoruz. 11 Eylül saldırılarından sonra Afganistan’da, Irak’ta, Libya’da, Mısır’da emperyal güçlerin bu terörün sonuçlarından neler kazandığını çok iyi biliyoruz. Bugün Avrupa’daki terör olaylarından sonra cami kapatmalara varan, mültecilerin çadırlarını yakmaya varan saldırıların Batı’nın insanlık anlayışının ne olduğunu bize çok iyi gösteriyor. Onlar için terör, kendi coğrafyasında olduğu zaman terördür. Batı ikiyüzlülükten vazgeçmelidir. Terörün arkasına sığınarak tekrar emperyal güçlerle Müslüman coğrafyada kan akıtmamalıdır.”

Eğitim hizmet kolu çalışanları adına önemli kazanımlar elde ettiklerini dile getiren Yayla, eğitim çalışanlarının yanı sıra akademik ve idari personel için de birçok kazanım temin ettiklerini kaydetti.

Beyhan: İlim, irfan ve hikmet yolunda çağın şuurlu gençliğini inşa ediyoruz

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ise, özellikle genç nüfusun ülkenin kalkınması ve gelişmesindeki önemine dikkat çekerek, “Bizim amacımız, ilim, irfan ve hikmet yolunda çağın şuurlu gençliğini, çağın soylu gençliğini inşa etmektir. Bu kapsamda, sosyal, kültürel, milli ve manevi programlar düzenleyip gençlerimizi buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Edirne Şube Başkanı Erdinç Dalgıç, Kırklareli Şube Bakanı Selahattin Karanfiler ve Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz da birer konuşma yaparak, yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.