Eğitim-Bir-Sen'den Müdür Yardımcılığı Sınavı Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen'den Müdür Yardımcılığı Sınavı Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen'den Müdür Yardımcılığı Sınavı Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, son günlerde tartışmaya açılan "Müdürbaşyardımcılığı ve Müdür yardımcılığı Sınavı" konusunda memurpostasi.com'a önemli açıklamalarda bulundu. 

MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği Tartışmaları

Hasan Yalçın Yayla, son günlerde tekrar tartışma konusu yapılan MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yayla; ehliyet ve liyakat esaslı bir yöntemden yana olduklarını, mevcut yönetmelikte yeniden düzenlemesi gereken hususların yer aldığını, ancak müdür yardımcılığı sınavına karşı olmadıklarını söyledi. Yayla; sınavı kazanarak yöneticiliğe başlayan yöneticilerin her dört yılda bir tekrar sınava girme zorunluluğunun bereberinde bazı sıkıntılar oluşturabileceğini, özellikle bazı okullarımız için istekli yönetici bulunamayacağını, dört yılın sonunda ilgili yöneticilerin bazı sıkıntılarla karşılaşabileceğini ifade etti.

Müdür Yardımcılığı Sınavı Yapılacak Mı?

Hasan Yalçın Yayla, mevcut yönetmeliğin yürürlükte olduğunu, MEB tarafından yeni bir düzenleme yapılmadığı sürece sınavın belirlenen takvim doğrultusunda yapılacağını söyledi. 

Eğitim-Bir-Sen Müdür Yardımcılığı Sınavına Hazır!

Hasan Yalçın Yayla, geçmişte olduğu gibi teşkilat olarak söz konusu müdür yardımcılığı sınavına da her türlü hazırlıkların yapıldığını söyledi. Yayla; "Sadece geçtiğimiz yıl Eğitim-Bir-Sen olarak 4 farklı sınav için 4 ayrı sınavlara hazırlık kitapları hazırladık ve üyelerimize dağıttık. Bu kitaplar; Aday Öğretmenlik, MEB Görevde Yükselme, Üniversiteler Görevde Yükselme ve son olarak MEB Müdürbaşyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı kitapları. Her zaman olduğu gibi iddia ediyoruz ki; sınavlara hazırlıkta en iyi hazırlanan teşkilatız. Kendi bünyemizde alanında uzman kişiler tarafından oluşturduğumuz komisyonlarımız tarafından özel olarak bu kitaplarımızı hazırlıyor ve üyelerimize ulaştırıyoruz" dedi.

75 Bin Müdür Yardımcılığı Sınavı Hazırlık Kitabı Dağıttık

Yayla: "Şu an gururla ifade ediyorum ki, kısa sürede 75 bin müdürbaşyardımcılığı ve müdür yardımıclığı sınavı hazırlık kitabı üyelerimize ulaştırmış bulunuyoruz. İhtiyaç olması halinde bu sayı daha da artırılacaktır." dedi.

Uzaktan Eğitim, Seminerler ve Kurslar Da Olacak

Yayla yaptığı açıklamada, "Sınavlara sadece kitaplarla hazırlanmıyoruz. Önceki uygulamalarımızda da olduğu gibi, uzaktan eğitim, seminerler ve kurslarla da üyelerimizi destekliyoruz. Şubeler nezdinde hazırlıklarımız devam ediyor. İhtiyaç duyulan alanlarda uzaktan eğitim, kurs ve seminerlerimiz olacak" dedi. 

www.memurpostasi.com / özel Haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum