Eğitim-Bir-Sen'in 72 Yaş ve Akademik Teşvik Ödeneği Başarısı

Eğitim-Bir-Sen'in 72 Yaş ve Akademik Teşvik Ödeneği Başarısı

Eğitim-Bir-Sen olarak Başbakanlıktan hukuki düzenleme yapılmasını ivedilikle talep ettiğimiz, “öğretim üyelerinin 72 yaşına kadar çalışabilmeleri” ile “akademik teşvik ödeneği için gerekli yönetmeliğin çıkartılması” konuları Bakanlar Kurulu’nda görüşülere

Eğitim-Bir-Sen olarak Başbakanlıktan hukuki düzenleme yapılmasını ivedilikle talep ettiğimiz, “öğretim üyelerinin 72 yaşına kadar çalışabilmeleri” ile “akademik teşvik ödeneği için gerekli yönetmeliğin çıkartılması” konuları Bakanlar Kurulu’nda görüşülerek kabul edildi.

Ekim 2015 tarihinde YÖK ve Başbakanlığa başvurarak, öğretim üyelerinin 72 yaşına kadar üniversitelerde görev yapmalarına imkân sağlayan düzenlemenin devamı amacıyla 2547 sayılı Kanun’un geçici 55. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan, “31 Aralık 2015” tarihinin ileriki bir tarihe ertelenmesini talep etmiştik.

Yine Aralık ayı başında YÖK, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlığa başvurarak, Şubat 2015 tarihi itibarıyla akademik teşvik ödeneği ödenmesine başlanacak olması dikkate alınarak, 2914 sayılı Kanun’un ek 4. maddesi hükmünde öngörülen yönetmeliğin ivedilikle hazırlanarak yürürlüğe konulmasını istemiştik.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Yüksek öğretim kurumlarında ve özellikle taşra üniversitelerinde görev yapan öğretim üyelerinin 72 yaşına kadar üniversitelerde vazifelerine devam etmelerinin sağlanacağını” söyledi. Kurtulmuş, ayrıca akademisyenlere verilecek teşviklerle ilgili yeni bir düzenlemenin de yönetmelik olarak Bakanlar Kurulu’na geldiğini, konunun görüşülüp, kararlaştırıldığını dile getirdi.

Eğitim-Bir-Sen olarak, taleplerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz. 

Emeklilik yaşı talebimiz

Akademik teşvik ödeneği talebimiz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.