Hakkari'de PKK saldırısı 1 astsubay ve 1 polis şehit

Hakkari'de PKK saldırısı 1 astsubay ve 1 polis şehit

HAKKARİ Yüksekova'da asker ve polise saldırı düzenlendi. Bölücü terör örgütünün düzenlediği saldırıda 1 astsubay ve 1 özel harekat polisi şehit oldu.

HAKKARİ Yüksekova'da bölücü terör örgütü üyeleri asker ve polise saldırı düzenlendi. Son dakika haberine göre, saldırıda 1 asker ve 1 özel harekat polisi şehit oldu, 1 polis yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Şemdinli ilçesinden Yüksekova'ya gelen askeri konvoya Cumhuriyet Mahallesi'nde uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıda 1 astsubay şehit oldu. Olay yerine giden İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 polis yaralandı.

Yaralı polis, Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon sürüyor.

ŞEHİT ASKERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Yüksekova ilçe merkezinden askeri konvoyun geçişi esnasında teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan ve Van'daki hastaneye kaldırılan Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan şehit oldu. Şehit astsubayın Ankara'da yaşayan anne ve babasına acı haber Merkez Komutanlığı ekipleri tarafından verildi. Acı haberin ardından şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Anne ve baba Van'a gitmek için evden ayrıldı. Şehidin annesinin "Şehit anneleri gelin silah alalım gidip vuralım"sözleri yürekleri dağladı.

Şehit astsubayın ailenin tek çocuğu olduğu ve babasının da öğretmen olduğu bildirildi. 1 yıllık evli olan şehit astsubayın hamile olan öğretmen eşinin ise Van'da bulunduğu öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.