Nabi Avcı, "nöbete devam"

Nabi Avcı, "nöbete devam"

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlarla birlikte Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Türkiye'nin gerçekten büyük bir badireyi atlattığını vurgulayan Avcı önemli mesajlar verdi:

"İŞİMİZ DAHA YENİ BAŞLIYOR"
“İşimiz daha bitmedi. İşimiz daha yeni başlıyor. Bu nöbet devam edecek. Bu nöbet, Başkomutan, Sayın Cumhurbaşkanı, 'teşekkür ederim' deyinceye kadar devam edecek.

Bu hain saldırıyı sakın ola ki şanlı Türk ordusuyla, silahlı kuvvetlerimizin kendisiyle özdeşleştirmeyiniz. Bunlar asker elbisesi giymiş olsalar da rütbeleri her ne olsa da Türk Silahlı Kuvvetleri ile alakası olmayan, hain teröristlerdir.

Nabi Avcı'dan mücadeleye devam mesajı

"HEPİMİZ HEP BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ"
Türkiye gerçekten büyük bir badireyi atlatıyor. Bunu siz yapıyorsunuz, bunu siz sağlıyorsunuz, aziz Eskişehirliler, sevgili kardeşlerim. Şu anda Türkiye'nin her yerinde millet ayakta. Bütün şehirlerimizin meydanlarında millet aynı sesi veriyor. Türkiye, Türk milleti bir destan yazdı, yazıyor. Parti ayrımı, düşünce, kanaat, inanç, mezhep ayrımı gözetmeksizin, hepimiz hep birlikte Türkiye'yiz, hepimiz bu al bayrağın altında birlikteyiz. Son 4 gündür yaşadığımız hadiseler, sadece Türk demokrasi tarihi bakımından değil, aynı zamanda dünya siyasete tarihi bakımında da gerçekten altın harflerle yazılacak sayfalar oluşturdu. Biz o gece sadece bir yönetim biçimini, demokrasiyi savunmadık, aynı zamanda bu al bayrağı, istiklalimiz, devletimizi, vatanımızı savunduk. Millet o gün, o gece kendi iradesine, al bayraklarla yollara, sokaklara düşerek bütün Türkiye ayağa kalktı ve 'darbeye geçit' yok dedi. Bundan sonra böyle bir melaneti aklının kıyısından geçirmeye kalkacaklar, işte bu tablo hatırlanacak. O dökülen masum kanların hesabı, hukuk içerisinde en ağır biçimde sorulacak.

Nabi Avcı'dan mücadeleye devam mesajı

"YABANCI YAYIN ORGANLARINA EN GÜZEL CEVABI TÜRK MEDYASI VERDİ"
O gece, dünyada güya “objektif yayıncılığın simgesi” haline geldiğini iddia eden BBC gibi, CNN International gibi, New York Times gibi, The Guardian gibi bir takım yabancı yayın organları sanki darbe başarılı oluyormuş gibi bir intiba uyandırmak istediler. Türk televizyonlarının apaçık gösterdiği manzaralara rağmen, bütün Türkiye'den canlı yaptıkları yayınlara rağmen, bunları görmezlikten gelerek, kısa bir süre için işgal edilmeye çalışılan TRT'den yayınlanan uyduruk bir bildiriyi, bu yabancı yayın organları Türkiye'de sanki bir otorite boşluğu varmış gibi yansıttılar. Sanki darbenin muvaffak olma ihtimali varmış gibi bir intiba yaymak için özel bir çaba gösterdiler. Onlara en güzel cevabı Türk medyası verdi. O gece olayların başladığı tarihten bu güne kadar, şu ana kadar Türk televizyonları ayrım gözetmeksizin dünyaya demokratik medya etiği dersi verdi"

"BİR BÜYÜK MİLLET DESTANI YAZILIYOR"
Avcı, milletin kendi gerçeğini bizzat yaşayarak bütün dünyaya ilan ettiğini söyledi. Türkiye'nin siyasi parti, kanaat vesaire ayrımı gözetmeksizin bir bütün olduğunu dile getiren Avcı, "Al bayrağın altında bir büyük millet destanı yazmaktadır. Türkiye'nin bütün meydanlarında öyle coşkulu, öyle muhteşem bir tablo çiziliyor ki, öyle muhteşem bir milli destan yazılıyor ki Türkiye düşmanları bunu küçümsemek, çarpıtmak için bir takım temelsiz dezenformasyon yaratma kampanyaları başlatmaya çalışıyor. Bizi birbirimize düşürmek için olmadık hikayeler uydurmaya çalışıyorlar, ayrımcılık için bir takım tohumlar ekmeye çalışıyorlar. Milletin sağduyusu, sizlerin basireti bunların hepsini aşmaya yeter. Bu hain saldırıyı sakın ola ki şanlı Türk ordusuyla, silahlı kuvvetlerimizin kendisiyle özdeşleştirmeyiniz. Bunlar asker elbisesi giymiş olsalar da rütbeleri her ne olsa da Türk Silahlı Kuvvetleri ile alakası olmayan, hain teröristlerdir. Bunların, bayrağına, vatanına, milletine, devletine namus borcuyla bağlı olan şerefli Türk askeriyle alakaları yoktur. Bunlara, yasalar içinde yaptıklarının hesabı teker teker sorulacaktır." diye konuştu.

ENSONHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.