Proje Okulları Yönetmeliğinde neler değişti?

Proje Okulları Yönetmeliğinde neler değişti?

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik 6 Temmuz 2018 Cuma günü resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik 6 Temmuz 2018 Cuma günü resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe girdi. 

İşte önemli değişiklikler: 

Müdür başyardımcılığı kaldırıldı. Zaten MEB yönetici görevlendirme yönetmeliğinde de bu tür düzenleme yapılmıştı.

Proje okulu belirleme komisyonu ve çalışmaları ve proje okulu olma şartlarında bazı düzenlemeler yapılmıştır. Bu değişiklikler şekilsel değişiklikler olup, kararı yine Bakanlık yetkilileri verecek.

Öğretmenlerin görev süresi 8 yıl ile sınırlandırılmıştı. Bu süre gerekli durumlarda 2 yıl daha uzatılabilecek.

Öğretmen ve yönetici atamalarında takvim belirlenmiştir. Bu önemli bir konudur.  Eğitim-öğretim yılı içerisinde takvimsiz rastgele yapılan atamalar son bulacakatır.

  • Öğretmen atamalarına yönelik inhalar 01-31 Mayıs tarihleri arasında İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne bildirilir. Öğretmen atamalarına ilişkin iş ve işlemler, ders yılının başlama tarihinden önce sonuçlandırılır
  • Yönetici görevlendirmelerine yönelik inhalar; 01-31 Mayıs tarihleri arasında İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne bildirilir. Yönetici görevlendirmelerine ilişkin iş ve işlemler, ders yılının başlama tarihinden önce sonuçlandırılır.

Mevcut öğretmenlerin görev süresinde düzenleme yapılmıştır. En önemli ve öğretmenlerin lehine yapılan düzenleme budur.

  • Proje okullarında görev yapmakta olan öğretmenlerin görev süreleri, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle başlar.

Önceki durumda kurumunda 8 yılını dolduran öğretmenler, kurumları proje okulu kapsamına alındığı an itibariyle rotasyona tabi tutuluyordu. Yeni değişiklik ile bu sürenin hesabı, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih ile başlayacak. Yani mevcut görev süresine bakılmaksızın ilk rotasyon 8 yıl sonra başlayacak.

Yönetici ve Öğretmenler Her An Başka Okula atanabilecek. 

  • Yöneticiler ve öğretmenler, haklarında yapılan inceleme, soruşturma veya 20 nci madde kapsamında yapılacak izleme ve değerlendirme sonuçlarına göre, ilgili genel müdürlüğün teklifi üzerine kapsam dışındaki eğitim kurumlarına görevlendirilir/atanır.

Bu madde yönetmelik değişikliğinin en tehlikeli maddesi. Çünkü bu izleme ve değerlendirme konusu keyfiyeti de beraberinde getirmektedir. Bu madde ile yönetici ve öğretmenler görevden alınma korkusuyla her an diken üstünde olacak. 

Turkiyeegitim.com özel haber

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum