Proje Okulları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler

Proje Okulları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde 06/07/2018 tarihli ve 30470 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle bazı değişiklikler yapılmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde 06/07/2018 tarihli ve 30470 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle bazı değişiklikler yapılmıştır.

Bugün itibariyle yürürlüğe giren değişiklik ile birlikte Millî Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğine yönelik olarak yeni düzenlemeler getirilmiştir. Buna göre;

21/06/2018 tarihli ve 30455 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ile kaldırılan müdür başyardımcılığı bu Yönetmelik metninden de çıkarılmış; diğer bir ifadeyle özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları yönünden de müdür başyardımcılığı kaldırılmıştır.

Ders yılı, “Derslerin başladığı tarihten bittiği tarihe kadar geçen süre”, Proje ise “Yurt içinde ve yurt dışındaki yerli ve yabancı kuruluşlarla işbirliği anlaşmaları çerçevesinde eğitim kurumunda belirli bir süre içerisinde yürütülecek olan akademik, meslekî, sosyal, sanatsal ve kültürel alanlarda kaliteyi artırmak amacıyla okul müdürlüğü il müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü veya ilgili genel müdürlük tarafından teklif edilen çalışmalar” şeklinde yeniden tanımlanmıştır.

Proje okulu belirleme komisyonunun yapısında kısmi değişikliğe gidilmiş olup komisyon, Müsteşar ya da Müsteşarın uygun göreceği bir müsteşar yardımcısının başkanlığında, İnsan Kaynakları Genel Müdürü ve eğitim kurumunun bağlı bulunduğu genel müdürden, ihtiyaç duyulması halinde eğitim kurumunun bağlı bulunduğu ilin millî eğitim müdürü ve projenin niteliğine göre davet edilecek uzmandan oluşacaktır.

21/06/2018 tarihli ve 30455 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ekseninde özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarında yönetici olarak görevlendirileceklerde atanacak şartlar yeniden düzenlenmiştir. Buna göre müdür olarak görevlendirileceklerin, müdür olarak görev yapmış olmak, müdür başyardımcısı olarak en az iki yıl görev yapmış olmak, kurucu müdür, müdür yardımcısı ve müdür yetkili öğretmen olarak ayrı ayrı veya müdür başyardımcılığı dâhil toplam en az üç yıl görev yapmış olmak veya Bakanlığın şube müdürü veya daha üst unvanlı kadrolarında görev yapmış olmak şartlarından en az birisini taşıması gerekmektedir. Müdür yardımcısı olarak görevlendirileceklerin ise müdür, kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı veya müdür yetkili öğretmen olarak görev yapmış olmak veya Bakanlığın şube müdürü veya daha üst unvanlı kadrolarında görev yapmış olmak şartlarından en az birini taşımaları gereklidir.

Mesleki ve teknik eğitim kurumlarının ülke genelinde yaygın olmayan Bakanlıkça belirlenen alanlarına atanacak atölye ve laboratuvar öğretmenleri bakımından, “Başvurunun son günü itibarıyla, son dört yıl içinde adlî veya idarî soruşturma sonucu aylıktan kesme ya da daha üst ceza almamış olmak veya soruşturma sonucu görev yeri değiştirilmemiş olmak.” şartı dışındaki şartların aranmayacağı öngörülmüştür.

Proje okullarına atanacak öğretmenler ile görevlendirilecek yöneticilerde, ulusal veya uluslararası protokol ve projede yer alan özel hükümlerin saklı tutulmasına yönelik düzenleme yapılmıştır.

Projenin niteliğine göre öğretmen temininde güçlük çekilen alanlarda görev yapanların görev sürelerinin, projenin süresi içinde tamamlanması bakımından 2 yıl daha uzatılabileceği hüküm altına alınmıştır.

Yöneticilik ve öğretmenlik görev süresinin hesabına; yıllık izin, hastalık izni, vekâlet, geçici görev ve benzeri nedenlerle fiilen yapılmayan sürelerin dâhil edilmesi ve adı değişen, dönüşen veya birleştirilen eğitim kurumlarında geçen sürelerin tamamının görev süresinin hesabında dikkate alınacaktır.

Yöneticiler ve öğretmenlerin, haklarında yapılan inceleme, soruşturma veya izleme ve değerlendirme sonucuna göre ilgili genel müdürlüğün teklifi üzerine kapsam dışındaki eğitim kurumlarına görevlendirilmeleri/atanmaları yönünde düzenleme yapılmıştır.

Yönetici görevlendirmelerinin ve öğretmen atamalarının bir takvim doğrultusunda yürütülmesi bakımından görevlendirmelerin ve atamalara yönelik inhaların 01-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı düzenlenmiştir.

Ayrıca Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle halen müdür başyardımcısı olarak görev yapanların yöneticiliklerinin, dört yıllık yöneticilik görevlerinin bitiminde sona ereceği, eğitim kurumunun bağlı bulunduğu genel müdürlükçe belirlenen kriterlere göre görevinde başarı gösteren müdür başyardımcılarının görev sürelerinin, istemeleri hâlinde müdür yardımcısı olarak dört yıl daha uzatılabileceği hüküm altına alınmıştır.

Yine bir diğer geçici maddeyle proje okullarında görev yapmakta olan öğretmenlerin görev sürelerinin, Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren başlayacağı yönünde düzenleme yapılmıştır.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum