Proje okullarında norm kadro fazlası öğretmelerin durumu ne olacak?

Proje okullarında norm kadro fazlası öğretmelerin durumu ne olacak?

Özel program ve proje uygulaya okullarda norm kadro fazlası öğretmen uygulaması nasıldır? Özel Program ve Proje Uygulayan okullar yönetmeliğinde öğretmenlerin bu okullara nasıl tayin olacakları yönetmeliğin 11 ve 13. Maddelerinde belirtilmiştir.

Özel Program ve Proje Uygulayan okullar yönetmeliğinde öğretmenlerin bu okullara nasıl tayin olacakları yönetmeliğin 11 ve 13. Maddelerinde belirtilmiştir.  Bu okullara öğretmenlerin 4 yıllığına atanacakları ve görev sürelerinin bu zamanlama ile sınırlı olacağı belirtilmiştir.

Yönetici ve öğretmenlerin görev süresi

MADDE 11 – (1) Yöneticiler dört yıllığına görevlendirilir.

(2) Öğretmenler dört yıllığına atanırlar.

(3) Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici veya öğretmen olarak görev yapılamaz.

(4) Görev süresi biten öğretmenlerin iş ve işlemleri okul müdürlüğünce, yöneticilerin işlemleri ise il millî eğitim müdürlüğünce başlatılır.

 

Öğretmen atama

MADDE 13 – (1) Bu Yönetmelikte aranan şartları taşıyan öğretmenler arasından eğitim kurumunun bağlı bulunduğu genel müdürlüğün inhası, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün teklifi ve Bakanın onayı ile dört yıllığına atama yapılır. Eğitim kurumunun bağlı bulunduğu genel müdürlükçe belirlenen kriterlere göre görevinde başarı gösteren öğretmenlerin görev süresi ilk atamadaki usulle dört yıl daha uzatılabilir.

6 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan yönetmelik değişikliği ile de bu okullardaki öğretmenlerin görev sürelerinin 6 Temmuz 2018 tarihinden itibaren başlayacağı belirtilmiştir.

“Mevcut öğretmenlerin görev süresi

GEÇİCİ MADDE 3 – (1) Proje okullarında görev yapmakta olan öğretmenlerin görev süreleri, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle başlar.”

Proje okulları yönetmeliğinde öğretmenlerin norm kadro fazlası olmaları durumuna dair herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Yönetmelikte bir hüküm bulunmaması durumunda “Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine” başvurulacağına dair bir hüküm de belirtilmemiştir. Bu haliyle bu okula atanan öğretmenler norm kadro fazlası durumuna düştüklerinde atandıkları 4 yılı tamamlayacaklar mı yoksa diğer okullardaki gibi norm kadro fazlası olacaklar mı?

Proje okullar yönetmeliği bir bütün olarak düşünüldüğünde bu okula atanan öğretmenin 4 yıl burada kalması tasavvur edilmiştir. Bu okullardaki öğretmenler diğer okullardan farklı olarak düşünülmüş ve mahdut bir süreyle okullara tayin edilmişlerdir. Yönetmelikte de norm kadro fazlası olma durumuna yer verilmemiştir. Hatta bu okullar özellikli olarak düşünülmüş ve bölge normlarından da çıkarılmış tek başına norm kadro değerlendirilmesine tabi tutulmuşlardır.

İdarenin işleyişi gereği Proje okullar Yönetmeliği ile tespit edilmemiş bir husus olan norm kadro fazlası olma durumu doğal olarak Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği esasları ile belirlenecektir. Şu şekliyle öğretmenlerin Proje okullarında norm kadro fazlası olmaları durumunda ihtiyaca binaen istekleri ile il içinde atamaları yapılabilir. İstekleri ile atama yapılamadığı ve ihtiyacın devam ettiği durumlarda resen atama yapılacak ise Bakanlık tarafından il emrine tayinleri akabinde norm kadro fazlası olarak tayin olmaları mümkündür. Norm kadro fazlası tespitinde Proje okullar diğer okullardan farklı bir hususiyet göstermemektedir.

Turkiyeegitim.com Özel Haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum